Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

«Розробка та реалізація інфраструктурних та інвестиційних проектів за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, грантових коштів, позик та коштів ДФРР»

Дата: 25.05.2018 08:10
Кількість переглядів: 1073

   23 травня у Хмельницькому регіональному відділенні Асоціації Міст України проходив практикум із застосування законодавства на тему: «Розробка та реалізація інфраструктурних та інвестиційних проектів за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, грантових коштів, позик та коштів ДФРР».  Захід організовано у рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)».

Участь у практикумі від громади прийняв головний спеціаліст відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Городоцької міської ради Д.Гречаник.

   Модератором заходу виступила заступник начальника управління регіонального розвитку і будівництва Хмельницької обласної державної адміністрації – начальник відділу розвитку будівництва та будівельної діяльності Світлана Пасічник.

   Модератор розповіла про джерела, з яких надходять кошти в громади, зокрема, найбільш детально зупинилася на Державному фонді регіонального розвитку, історії його створення та діяльності

Далі відбулося детальне обговорення механізму відбору та підготовки проектів, що можуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР.

   Проекти повинні відповідати планам соціально-економічного розвитку, місцевим стратегіям. Більш активно підтримують проекти співробітництва територіальних громад та проекти, спрямовані на підтримку добровільно об’єднаних територіальних громад.

   Умовами відбору проектів до фінансування є: наявність затвердженої в установленому законодавством порядку проектної документації, якщо передбачене будівництво, термін реалізації від 1 до 3 років, співфінасування з місцевого бюджету не менше 10%, спроможність влади забезпечити подальше власне фінансування та утримання об’єкту.

   Також учасники у процесі практикуму ознайомилися із критеріями оцінювання проектів, якими є вплив проекту на громаду та регіон, відповідність стратегіям та програмам розвитку, ступінь впливу проекту на вирішення зазначеної проблеми, інноваційність проекту, співфінансування з місцевих бюджетів та інші. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь