Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

До уваги бухгалтерів - правильно формуємо місячну звітність!

Дата: 26.02.2018 15:35
Кількість переглядів: 857

    З метою достовірності відображення персональних даних в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру, ведення та формування якого покладено на Пенсійний фонд України, звертаємо увагу платників єдиного внеску на особливості заповнення реквізиту 24 «Ознака неповного робочого часу (1 – так, 0 — ні)» таблиці 6 додатку 4 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу) застрахованим особам» для осіб, які працюють неповний робочий час або тиждень, в т.ч. на неповну ставку.

       Згідно Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.04.2015 №435 (далі - Порядок) таблиця 6 додатку 4 призначена для формування страхувальником у розрізі кожної застрахованої особи відомостей про суми нарахованої їй заробітної плати (доходу) у звітному місяці, що подається до органів Державної фіскальної служби як місячна звітність разом з іншими таблицями.

      Аналіз звітності страхувальників свідчить про неправильне заповнення реквізиту 24 «Ознака неповного робочого часу (1 – так, 0 — ні)», що призводить до помилкового відображення даних в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру, які використовуються під час проведення контрольних заходів уповноваженими органами. Звертаємо увагу страхувальників, що відповідно до Порядку ознака «неповний робочий час» проставляється в таблиці 6 додатку 4 у разі, якщо особа працює:

  • неповний робочий день (тобто зменшення тривалості щоденної роботи на зумовлену кількість годин);
  • неповний робочий тиждень (при якому зберігається нормальна тривалість робочого дня, але зменшується кількість робочих днів на тиждень);
  • поєднання неповного робочого дня і неповного робочого тижня (наприклад, тривалість робочого дня 5 годин при 4 робочих днях на тиждень).

   Зазначену ознаку необхідно проставляти, якщо працівник працює на неповну ставку (0,25-0,75).

    Крім цього, при формуванні щомісячної звітності звертаємо увагу на обов’язковість заповнення графи 22 «Ознака наявності трудової книжки (1 – так, 0 — ні)» в таблиці 6 додатку 4. Якщо наймана особа протягом завітного періоду працювала у роботодавця по трудовому договору за основним місцем роботи тоді, в графі 22 зазначається 1 («так»), а у випадку праці за сумісництвом – 0 («ні»).

Городоцьке об'єднане управління

Пенсійного фонду України

Картинки по запросу До уваги бухгалтерів - правильно формуємо місячну звітність!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь