Городоцька міська територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Сортуємо сміття заради майбутнього!

Дата: 15.02.2018 11:13
Кількість переглядів: 1484

Щосекунди засмічується наша планета відходами, які мають різний термін розкладу. Наприклад, кинутий недопалок проплаває у морі від 1 до 5 років, а пакет з поліетилену – від 10 до 20 років. Вироби з нейлону розкладуться через 30–40 років, консервна бляшанка – через 500, а стандартна скляна пляшка розкладеться лише через 1000 років. Щоб якось припинити процес накопичення відходів та засмічення нашої планети, необхідно навчитись правильно сортувати сміття - процес, при якому відходи поділяються на різні елементи.

Часто сміття просто спалюють. І при цьому виділяються токсичні гази, утворюються небезпечні хімічні сполуки, які забруднюють атмосферне повітря. Спалювання відходів у дворах розглядається нашими законами як правопорушення та передбачає штрафи. Бездумно викидаючи відходи або спалюючи їх, ми наносимо шкоду навколишньому середовищу, тобто собі і своїм дітям.

 Тому учні Городоцькоі початкової школи розпочали акцію по сортуванню сміття. З чудовою ідеєю звернулася до міського голови Василя Підлісного директор освітнього закладу Олена Асташенко.

Відтак, у школі встановили сміттєві баки для роздільного сортування сміття (паперу, пластику, поліетилену  та батарейок), розмістили на них кольорові плакати. Проводяться лекції, на яких розповідають дітям як сортувати сміття і навіщо.

 «Проблема сортування сміття в нашій країні надзвичайно актуальна. Тим більше, з січня 2018 року, згідно Закону України «Про відходи» кожен українець зобов’язаний це робити. Найкраще будь чому учитися з дитинства. Тому ми обговорили проблему сортування сміття на засіданні батьківського комітету. На якому ми, батьки, прийняли рішення придбати невеликі контейнери для сортування сміття до кожного класу. Виручені кошти від вторинної реалізації сміття ми будемо направляти на внутрішні потреби школи»  – розповіла голова батьківського комітету Оксана Таблінна.     

Приклад - вартий наслідування!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь